Rechercher
 
 

Résultats par :
 


Rechercher Recherche avancée

Qui est en ligne ?
Il y a en tout 1 utilisateur en ligne :: 0 Enregistré, 0 Invisible et 1 Invité

Aucun

Le record du nombre d'utilisateurs en ligne est de 184 le Lun 11 Sep 2017 - 11:07
Connexion

Récupérer mon mot de passe

Partenaires

créer un forum

Suivre Forumactif sur Facebook Suivre Forumactif sur Twitter Suivre Forumactif sur Google+ Suivre Forumactif sur Google+ Suivre Forumactif sur Pinterest

Navigation
 Portail
 Index
 Membres
 Profil
 FAQ
 Rechercher
Petites annonces

  Pas d'annonces disponibles.


  LEGION ET CINEMA

  Aller en bas

  LEGION ET CINEMA Empty LEGION ET CINEMA

  Message par Admin le Lun 3 Juil 2017 - 17:36

  Un dur cu sensibilitate. Picturile unui român din Legiunea Străină, admirate de actori celebri
  Mercredi, 03 Mai 2017 08:37
  http://www.romanialibera.ro/
  02 mai 2017
  LEGION ET CINEMA ?ui=2&ik=ef18e73823&view=fimg&th=15bdb5941c6f8727&attid=0.1
  LEGION ET CINEMA ?ui=2&ik=ef18e73823&view=fimg&th=15bdb5941c6f8727&attid=0.1
  LEGION ET CINEMA ?ui=2&ik=ef18e73823&view=fimg&th=15bdb5941c6f8727&attid=0.1
  LEGION ET CINEMA ?ui=2&ik=ef18e73823&view=fimg&th=15bdb5941c6f8727&attid=0.1

  Jean-Paul Belmondo, Jean-Claude Van Damme, Alain Delon – sunt doar câțiva dintre marii actori invitați la o grandioasă expoziție ce a avut loc în Franța.

  Evenimentul intitulat „Legiunea și cinematograful“ a fost organizat chiar de către această unitate de elită la Muzeul Legiunii Străine de la Aubagne, precum și în cinematografele din apropiere, între care și în cea mai veche sală de proiecție din lume situate în orășelul din apropiere - La Ciotat.

  „M-am simțit onorat că importante lucrări de pictură de-ale mele au putut fi admirate de vizitatori, printre care și faimoșii invitați pe care i-ați pomenit. Acest lucru constituie o etapă importantă din cariera mea artistică, cu care mă mândresc“, a declarat Emil Bodi, românul care a participat la faimoasa expoziție a Legiunii Străine.

  El s-a născut la Slatina în 1970. Talentul artistic și l-a descoperit încă de când avea patru ani, atunci când vecinul său, „pictorul Botez“ îl inițiază în tainele artelor frumoase. Mai târziu, Emil îl întâlnește pe maestul Ion Minoiu, un pictor ceramist de artă monumentală. “Maestrul Minoiu este unul dintre elevii marilor pictori Nicolae Dărăscu și Camil Ressu“, ne-a declarat Emil.

  Legionarul român continuă să picteze în cadrul celei mai mari instituții militare din Europa - Legion Etrangere. Re­cent, a participat la o expoziție în orașul Cassis, din sudul Franței, “acolo unde a pictat și marele pictor român Luchian“, după cum explică chiar artistul. Una dintre lucrările sale a fost expusă în Muzeul Legiunii Străine si­tuat la Aubagne, cu ocazia evenimentului „Legion et cinema“.

  Un refugiu în culori

  Emil Bodi consideră că „tabloul este frontiera dintre talent și studii“. „În unele momente din viața asta efemeră, pictura rămâne un bun refugiu; pentru legiune pictez din dragoste, pentru că atunci când viața m-a pus la încercare, Legiunea a fost cam singura care mi-a deschis porțile! În semn de respect, de recunoștință, trebuie să lăsăm și ceva bun pe unde trecem! Pentru asta pictez pentru Legiune!“, a explicat românul, referindu-se la tablourile sale pe teme militare.

  El a mai spus că este mândru că pictează cu la fel de mare pasiune și respect și „pentru lumea exterioară, pentru Oameni, cu O mare“. În cadrul evenimentului „Legiunea și cinematograful“, inaugurat recent în Franța și unde a expus Bodi, au fost programate proiecții cu principalele pelicule pe aceasta temă, în care au jucat actori de renume: „Under Two Flags“ (1912) de Lucius Henderson, „Morocco“ (1930), cu Gary Cooper și Marlene Dietrich, „Taxi pour Tobrouck“ (1961), cu Charles Aznavour și Lino Ventura și multe altele, până la „Legionarul“, cu Jean-Claude Van Damme.

  Admin
  Admin
  Admin
  Admin

  PSEUDO : RAFFALLI CALVI
  PAYS : FRANCE / CORSE
  Masculin Age : 73

  http://www.legion-etrangere-recrute.com

  Revenir en haut Aller en bas

  Revenir en haut

  - Sujets similaires

   
  Permission de ce forum:
  Vous ne pouvez pas répondre aux sujets dans ce forum